Ultralyd og vaskulære adgange

Når lægen eller sygeplejersken skal ramme et blodkar med en nål, har det rigtig mange steder vist, at det øger træfsikkerheden, hvis du bruger ultralyd.

Når patienten skal have lagt en venflon, lavet en A-kanyle eller taget en blodprøve, bliver der ofte stukket mange gange, før blodkarret rammes. Selv personale med mange års erfaring har tendens til at ramme ved siden af.

Hvis man bruger Ultralyd, når du laver dine vaskulære adgange, er der stor sandsynlighed for at ramme plet første gang. Ved brug af ultralyd, kan du også halvere den tid, det tager at foretage en blodprøve.

Ultralyd og vaskulære adgangePå billedet ses til venstre en ‘out of plane’ teknik hvor nålen kan ses i tværsnit, idet den krydser billedeplanet og ses på på ultralydsbilledet som en hvid plet. På højre side ses ‘in-plane teknikken’ hvor hele nåles ses i ultralydsbilledet.

Secma har med vores mobile Sonosite ultralydsscannere, de helt ideelle scannere til dette formål og flere steder i landet har blandt andet Anæstesisygeplejersker deres egen scanner, som de tager med sig rundt på sygehuset og afhjælper her de udfordringer, de står med derude på de forskellige afdelinger.

Sonosite ultralydsscannere udmærker sig specielt ved:

  • Meget brugervenlige
  • Meget rengøringsvenlige
  • Starter lynhurtigt op
  • Kører lang tid på batteri
  • Er droptestet fra 1 meter og kan tåle at blive brugt

Del dette indlæg

Er du interesseret i mere information, kan du booke en gratis og uforpligtende demo af behandlingsudstyr til din klinik – kontakt os herunder.

Book en gratis demonstration
Det er helt uforpligtende!