Fokuseret shockwave til behandling af impotens & rejsningsproblemer

Fokuseret shockwave (ESWT) som erstatning for PDE5 inhibitorer

Det tabubelagte problem hos mænd er stort. Over 50% af mænd over 60 år har en større eller mindre grad rejsningsproblemer. Især blandt mænd med lavt blodtryk og diabetes vurderes tallet at være langt større.

PDE5 inhibitorer har tidligere budt sig ind som en mulig løsning, men svaret på en længerevarende effekt skulle findes et andet sted for mange mænds vedkommende. PDE5 inhibitorer har de sidste 20 år været den foretrukne behandlingsmetode, men har også kun været brugt for at skabe en rejsning til det formål at kunne gennemføre et samleje. Spontane erektioner og en gentagende kontinuerlig rejsning har derfor ikke været et resultat af behandling med PDE5 inhibitorer.

ESWT impotens behandling

Fokuseret shockwave (ESWT) bruges som værktøj til at starte processen angiogenese, hvor der dannes nye blodkar fra de eksisterende, for at øge blodstrømmen i og omkring penis.

Behandlingen tilføres 4 forskellige steder på og omkring penis med et shockwave apparat. Man behandler med bølger på højre og venstre crura, samt distalt og centralt på penisskaftet. Behandlingen tager typisk 10-15 minutter – behandlingen er non-invasiv og uden utilsigtede bivirkninger.

Studie fra Scandinavian Journal of Urology underbygger behandlingsformen

Effekten blev målt i et studie hvor man målte 833 patienters EHS (Erection Hardness Score) – Her var det tydeligt at ESWT havde en effekt, hvor 57% af testpersonerne var i stand til at opretholde en erektion gennem et samleje, uden brug af medikamenter.

Det er meget vigtigt at patienten kommer med en grundig udredning, for at sikre at diagnosticeringen er rigtig, og at patientens diagnose ikke skyldes andre komplikationer. Som behandler bør man sikre sig adgang til patientens sundhedsinformationer for at få den rette indsigt i patientens sundhedshistorik.

Se denne lille instruktionsvideo med Professor, overlæge, dr. med. Lars Lund fra Urologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, i hvordan man gennemfører en behandling for Erektil Dysfunktion med ESWT.

I behandlingen bruges fokuseret shockwave fra Storz Duolith SD1 T-Top Ultra. Se nærmere informationer om produktet her:  https://secma.dk/produkter/shockwave-storz-duolith-sd1-t-top/

Har du spørgsmål til produktet, eller har lyst til at afprøve det i din klinik kan du kontakte os her info@secma.dk eller på 8710 1425 for en gratis demo og uforpligtende snak om mulighederne med fokuseret shockwave i klinikken.

Del dette indlæg

Er du interesseret i mere information, kan du booke en gratis og uforpligtende demo af behandlingsudstyr til din klinik – kontakt os herunder.

Book en gratis demonstration
Det er helt uforpligtende!